Krnováci přijeli na Hanou v dost improvizované sestavě. Chyběli jim hned tři obránci ze základní sestavy, Biskup kvůli červené kartě, Zelník pro čtyři žluté a Kozáka nepustilo na hřiště zranění. „Vzali jsme s sebou dva dorostence a poskládali zbrusu novou obranu," povídal kouč Krnova Antonín Hudský. O motivaci měli hosté postaráno, stále bojují o záchranu soutěže. „Neměli jsme v utkání co ztratit. Říkal jsem klukům, že proti takovým fotbalistům, jaké má Prostějov v sestavě, co hráli i Ligu mistrů, se nehraje každý den," narážel na hvězdná jména v kádru soupeře Hudský.

Favorit vstoupil do duelu vlažně. První větší šanci si naopak vytvořili Krnovští. Domácí Kocourek udělal chybu a nabídl míč Lukáši Kramaříkovi. Ten se řítil v podstatě sám na Bureše a zastavil jej pouze za cenu faulu Zbožíček. „Podobný faul, za který minulý týden dostal Dan Biskup červenou kartu, tak tady to byla jen žlutá," komentoval výrok rozhodčích Hudský, ale hned dodal: „Musím ale říct, že rozhodčí byli jinak perfektní."

Krnováci byli oproti domácímu duelu s Šumperkem k nepoznání. Bojovali, dřeli, žádný balón pro ně nebyl ztracený. Domácí se sice tlačili do šestnáctky Krnova, ale tam kraloval bezchybný gólman Řeháček, kterému vydatně pomáhala bezvadně fungující obrana. Do velké šance se dostal prostějovský Machálek, ale mířil vedle. Krnov odpověděl rychlým protiútokem, také ovšem zakončeným nepřesně. Po půlhodině zahrával trestný kop exsparťan Pospíšil, ale Řeháček ho vychytal. Ještě v závěru první půle si domácí vytvořili několik závarů před svatyní Krnova, ale hostující defenziva všechno ustála. „Nechci říkat, že nás domácí trochu podcenili, ale podle jejich hry to tak vypadalo," poznamenal krnovský lodivod.

Po přestávce šel výkon Prostějova výrazně nahoru. Domácí však stále naráželi na neprostupnou krnovskou zeď. „Zelenka posílal pořád vysoké míče na Pospíšila, ale naši kluci, ať už Roman Švrček nebo Míra Daříček, ty hlavičkové souboje vyhrávali," chválil své svěřence Hudský. Jen jednou se bývalý ligový střelec dostal do zakončení, ale gól mu sebral brankář Řeháček. Dvě šance měl i další z Prostějovských, Machálek, ale znovu zachránil gólman Krnova.

Do šestnáctky Krnova sice létal jeden míč za druhým, ale stejně rychle zase vždy vyletěl zpět. Když pak poslední vyloženou šanci spálil domácí Zbožíček, mohli se Krnovští radovat z nečekaného bodového zisku.

„V týdnu jsem tajně doufal a ono to nakonec vyšlo," usmíval se Antonín Hudský a pokračoval: „Kluci ukázali velké srdíčko, zase si sáhli na dno. Věděli jsme, že v domácí jedenáctce figurují ligoví hráči a já před svými kluky smekám. Dokázali jsme, že hrát fotbal umíme. Bohužel nedáváme branky. Psychicky na nás leží i fakt, že jsme ještě na jaře nevyhráli. Hodně důležitý bude středeční zápas v Havířově, ten bude pro vývoj jara dost klíčový," uzavřel krnovský trenér.

1. FK Prostějov - FK Krnov 0:0

1. FK Prostějov: Bureš Hloch, Zbožínek, Kocourek, Dostál Hirsch, Fládr (54. Svozil), Zelenka, Machálek Pospíšil, Zatloukal (80. Poláček). Trenér: František Jura.

FK Krnov: Řeháček Dvořák, Daříček, Švrček, Sabo Šimčík, T. Hudský (78. Vavrečka), Bartoníček, Mitura Krčmařík, Kaštovský. Trenér: Antonín Hudský.