Velký zájem o něj projevoval především Baník Ostrava, který si hráče stáhl na zkoušku. Svými výkony zaujal natolik, že minimálně půl roku v klubu zůstane. Urostlý útočník bude Krnovu určitě chybět.

„Je to pro nás ztráta. Velmi silný byl především v osobních soubojích. Měl až osmdesátiprocentní úspěšnost. Velmi silný byl také v hlavičkových soubojích. S jeho odchodem v tomto ohledu pokulháváme a máme co zlepšovat,“ přiznal krnovský kouč Ladislav Bártek a ještě dodal:

„Uvidíme, jak to bude dál a jestli se během půl roku v Baníku dokáže prosadit. Na jaře mu to střílelo a vsítil osm branek. V přípraváku proti nám nastoupil v základu. Jedná se o talentovaného fotbalistu, jemuž osmnáct let bude teprve v půli srpna.“

Jakub Houdek je ovšem jediným hráčem, který Krnov opustil. Klub má jinak domluveny už dvě posily. Tou nejčerstvější je Martin Sabó, jenž naposledy hájil barvy Kravař na Opavsku.

„Počítáme s ním na kraj hřiště. Dříve už za nás hrál a je to kvalitní posila,“ okomentoval krnovský kormidelník, jenž intenzivně pracuje i na příchodu Dominika Vaška. Ten v minulé sezoně nastupoval v okresním přeboru za Vrbno pod Pradědem.

Hotovou věcí je i návrat Marka Ostráka z Bruntálu. Také on v ne tak dávné minulosti oblékal krnovský dres.