Fotbalisté Karlovic mohli být po podzimní části sezony I.B třídy nadmíru spokojení. Tým, který je v soutěži nováčkem, vystoupal s dvaadvaceti body až na třetí místo tabulky. Té vévodí suverénní Slavkov před Velkými Heralticemi. „Mým hodně tajným přáním před sezonou bylo posbírat na podzim pětadvacet bodů. A skoro se nám to splnilo, ale i tak panuje veliká spokojenost," usmíval se kouč Karlovic Gustav Santarius.

Karlovičtí se prezentovali výbornými výkony i přesto, že po celou dobu bojovali s velkým množstvím marodů. „Těch zranění bylo opravdu hodně. Máme dost úzký kádr. Více než polovinu utkání jsme odjezdili jen s jedním hráčem na střídačce," povídal karlovický trenér a pokračoval: „Kolem té sedmdesáté minuty už kolikrát chtěli čtyři hráči střídat, ale nešlo to."

Ale to, že se sestava mnohokrát měnila a někteří fotbalisté nehráli na postech, na které jsou zvyklí, Gustav Santarius jako velké mínus nebere. „Je to I.B třída, až na pár vyložených beků tady máme kluky, kteří jsou v téhle soutěži schopní zahrát všude. Takže nějaký handicap to nebyl," uváděl kouč.

Asi nejpovedenější utkání sehrály Karlovice na půdě Velkých Hoštic, kde padlo deset branek. „Vyhráli jsme 6:4, to byla veliká přestřelka," smál se Santarius a pokračoval: „Ale pro diváky to zas byla hezká podívaná, takový fotbal baví. Nováček soutěže se během celého podzimu vyznačoval velice produktivní ofenzivou, ale vzadu mu to občas skřípalo.

„Máme velkou útočnou sílu, směrem dopředu nám to jde. Problém je obranná činnost. Někdy jsme dostávali opravdu zbytečné góly, to musíme zlepšit," uváděl trenér Karlovic a dodával: „Samozřejmě, když jsme dali víc gólů než soupeř a vyhráli, tak to ani ty inkasované branky tak moc nemrzely. Ale v některých utkáních jsme tak zbytečně přišli o body."

Velkým útočným tahounem byl bezesporu Josef Holčák, který za polovinu sezony nastřílel sedmnáct branek. „Pepa je střelec, má to v sobě. Je to typ hráče, který se třeba deset minut na hřišti schovává a pak dá tři góly," charakterizoval svého svěřence Gustav Santarius.

Velkou osobností byl také David Raiskup. „Už hrát nechtěl, ale viděl, že nás je málo, tak pomohl. Teď v pětačtyřiceti letech ukončil kariéru. Byl obrovský vůdce na hřišti i v kabině, kluci ho respektovali. Ale teď už chce odpočívat, v jeho letech už ho bolí celé tělo," vyzdvihl dalšího z tahounů kouč a dodával: „My máme ale velkou výhodu, že je tady perfektní kolektiv a to nejen na hřišti."

Přes zimu nebudou mít Karlovičtí žádnou pauzu. „Chodíme si jen tak zahrát do tělocvičny, ať se kluci hýbou. Máme už i naplánována přípravná utkání na leden, únor i březen. Domluvili jsme si silné soupeře, ať nás pořádně před jarem otestují," říkal Gustav Santarius a uzavřel:

„Cílem je skončit do toho třetího místa, to by bylo super. Chceme přivést dva nebo tři hráče a pokud možno udržet kádr. Vím, že někteří mají nabídky odjinud, ale všem se v Karlovicích líbí, tak doufám, že budou pokračovat."