Patří k místním patriotům a je nedílnou součástí týmu Břidličné. Její kouč Marian Minich si sestavu bez Kocúrovy přítomnosti snad ani nedokáže představit. „Jde skutečně o velkou oporu. Pochází odsud, dává do toho srdce a na hřišti dokáže nechat všechno. Do každého zápasu jde úplně naplno," cení si svého svěřence břidličenský kouč.

Kamil Kocúr zastává pozici ve středu zálohy a důležitosti sobotního derby si je vědom. Fotbalisté obou výběrů budou nahecováni, avšak o nevraživosti nemůže být řeč. „Naše města od sebe dělí pouhých čtrnáct kilometrů. S některými kluky z Bruntálu se velice dobře znám. Řada z nich však v současnosti hraje pouze za béčko. Například s Honzou Krajčovičem nebo Zdeňkem Orságem, kteří jsou oporami áčka, jsme dobří kamarádi.

Já osobně jsem za Bruntál hrál ve svých žákovských letech a na toto angažmá moc dobře vzpomínám. Náš celek se ale bude chtít ukázat. Bruntál byl dlouhodobě výš než my, teď se potkáváme ve stejné soutěži. Bude to zajímavé," komentoval právě Kamil Kocúr, který patří k tahounům mužstva:

„V minulosti jsem hrával několik let za Rýmařov. To byly krásné časy, během nichž jsem měl možnost potkat a hrát s celou řadou vynikajících fotbalistů. Vyzkoušel jsem si tam i divizi. Po pěti letech jsme se však s Davidem Jiřičným vrátili do Břidličné. Už tady patříme k těm nejstarším, a možná proto se to kolem nás točí. Jsem bojovník a fotbal hraji proto, abych vyhrál. Nikdy nechci prohrát."

Kocúrův tým do jarní části nevstoupil zrovna nejlépe. Po čtyřech porážkách v řadě se však celek chytil, vyhrál dvakrát za sebou a už se pomalu chystal do Vendryně pro další bodový zisk, avšak jeho plány mu zhatilo počasí. Zápas se musel odložit, ze stejných důvodů nehrál také Bruntál.

Sníh ohrožuje také sobotní klání. „Chtěli jsme hrát, protože Břidličná byla na vítězné vlně. Těžko říct, co s námi pauza udělá. Úvod jara nebyl ideální a trochu si to muselo sedat. V krajském přeboru to je hodně o prvním gólu. My navíc nejsme kdovíjak tvořivý tým. Postupně jsme se ovšem zvedli," poznamenal břidličenský odchovanec, jenž ještě zhodnotil prozatímní výsledky Bruntálu:

„Jsem z nich zklamán. Myslel jsem si, že budou výše. Za mě je škoda, že někteří kluci byli odstaveni do béčka a místo nich nastupovali hráči z Krnova nebo Olomouce. Fotbalisté jako Šanda nebo Kaup přitom na kraj jednoznačně mají. Třeba my bychom je brali všemi deseti."

Podle Kamila Kocúra sobotní utkání, které má začít v 16.30, bude stejně jako na podzim velmi vyrovnané. Poslední měření sil skončilo remízou 3:3. „Mám za to, že určitě neprohrajeme. Zápasu asi bude slušet remíza. Body však Bruntálu určitě přeji. Chci, aby se tým zachránil a aby z našeho okresu hrálo v krajském přeboru co nejvíce mužstev," vysvětloval.

Břidličná bude i proti Slavoj Olympii spoléhat na kanonýra Pavla Kučeru, který je s osmadvaceti přesnými zásahy suverénně nejlepším střelcem krajského přeboru. „Tento hráč u nás absolutně nemá co dělat. Hravě by se prosadil i ve třetí lize. Jedná se o komplexního fotbalistu. Umí přejít jeden na jednoho, má fotbalové myšlení a hlavně je to velký talent. Jeho velkou výhodou je, že si šanci dokáže vypracovat sám," usuzoval na závěr Kamil Kocúr.