Do utkání nastoupili v úvodních minutách lépe hosté. Slavičín dobře kombinoval ve středu hřiště a dobrým pohybem a důrazem se snažil přes soupeře prosadit. Do vážnějších příležitostí před brankáře Kameníka je ale fotbalisté Jiskry nepouštěli a s centry či střelami ze střední vzdálenosti si spolehlivý domácí strážce svatyně věděl rady.

Domácí fotbalisté postupem času získávali navrch a hlavně záložní řada začala soupeře přehrávat. Střelecký pokus Ondrušky a po něm ani závar před brankou hostů po centru Schreiera stavem utkání ještě nepohnuly.

V 15. minutě se už ale domácí hráči radovali. Zaváhání hostujícího obránce využil probuzený domácí kanonýr Šupák, který se protlačil přes protihráče z pravé strany do velkého vápna Slavičína a chladnokrevně skoro z nulového úhlu poslal míč nad gólmanem do sítě.

Slavičín chtěl kontrovat, ale jeho snaha zůstávala bez efektu. Více šancí měli opět domácí. Zvýšit vedení domácích mohl hlavou zblízka Radek Němec, ale minul. Dobrým střeleckým pokusem se prezentoval Ondruška. Po další pěkné akci dvojice Radek Němec s Jiřím Furikem pálil druhý jmenovaný jen do brankáře hostů.

Když ani velký závar v šestnáctce znovu po centru Schreiera gólem v síti Slavičína neskončil, tak v polovině utkání drželi hosté naději na bodový zisk.

Druhou polovinu zápasu začali domácí velmi dobře. Domácí nechtěli nechat nic náhodě a snažili se vedení pojistit. Ve 48. minutě zahrozil po přihrávce Šupáka Jiří Furik. Hosté čelili tlaku domácích a snažili se o protiútoky. Ty stačili hráči Jiskry zachytávat a v 52. minutě udeřili podruhé.

Po vydařené kombinační akci vyslal z pravé strany do velkého vápna hostů Michal Furik Jiřího Furika a ten přihrávkou před odkrytou bránu Slavičína vybídl ke skórování Šupáka.

Slavičín to ještě zkoušel a v 54. minutě byl blízko snížení. Po trestném kopu a následné teči se ocitl před domácím gólmanem hostující Lukaštík, Kameník v bráně Rýmařova ale bravurně zasáhl. V 64. minutě vykročila velmi dobře hrající Jiskra za vítězstvím.

Českou uličkou přes střed velkého vápna Slavičína našel Schreier dobře naběhnutého Šupáka a ten završil svůj čistý hattrick.

Domácí vedli o tři branky a mohli hrát ve zbytku utkání v klidu. Navíc, když toho soupeři v útočné fázi moc nedovolovali. V 70. minutě se skóre měnilo počtvrté. Po standardní situaci se míč odrazil k Radku Němcovi a ten jej nekompromisně tvrdou střelou vrátil za záda brankáře Slavičína.

V 72. minutě musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště hostující Šindler a Slavičín hrál v oslabení. Následný trestný kop zahrával z výhodné vzdálenosti střídající Kučera, správnou variantu ale nezvolil. Hosté se snažili a v 73. minutě se musel ukázat po centru před branku Jiskry brankář Kameník.

V 76. minutě byl blízko svého čtvrtého gólu v zápase Šupák. Míč z jeho hlavy po centru Michala Furika skončil na břevně. Hosté se i přes snahu korigovat neprosazovali a tak mohli zvýšit svůj náskok Rýmařovští. Šupákův gól v 84. minutě nebyl pro ofsajd uznán a když tentýž hráč v 89.minutě poslal po samostatném nájezdu na brankáře Slavičína míč těsně vedle, tak utkání skončilo vítězstvím 4:0 ve prospěch Rýmařova.

„Dnešní utkání nám vyšlo. Hosté nás sice v prvních deseti minutách zatlačili, ale my jsme postupně přebrali iniciativu a drželi střed hřiště, kde jsme získávali míče. V průběhu utkání jsme si vytvořili i spoustu šancí na vstřelení branek. Slavičín měl prakticky jedinou vyloženou, kterou vyřešil Kameník. Naše vítězství bylo dnes zasloužené," uvedl k vydařenému zápasu Jiskry kouč Milan Furik.

Jiskra Rýmařov - FC TVD Slavičín 4:0 (1:0)
Branky: 15., 52., 64. Šupák, 70. Radek Němec
Jiskra Rýmařov: Kameník - Tomáš Němec, Harazin, Barcal, Skrutek - Michal Furik (80. Tomáš Němec), Jiří Furik, Schreier (75. Kučera), Radek Němec - Ondruška, Šupák. Trenér: Milan Furik