Rýmařovští budou pravděpodobně ještě postrádat zraněného Švajdu, ale jinak by měla být sestava Jiskry v optimálním složení. „Chtěli bychom navázat na domácí vítězství s Kravařemi, ale v Brumově to nebude vůbec jednoduché,“ řekl před zápasem kouč Petr Kostelník. Trenéra Jiskry může těšit vzestup podzimní formy, na minulé vítězství s Kravařemi se totiž Rýmařov pořádně načekal. Naopak obavy má Kostelník z netradičního dopoledního času, a tedy z brzkého výjezdu rýmařovských fotbalistů k zápasu. Ten totiž začína už brzy ráno v 10:30 hodin.

Lehčí úkol čeká na hráče Albrechtic, kteří těží z domácího prostředí. Avízo nastoupí v neděli od 15:00 hodin před vlastními příznivci proti Bystřici pod Hostýnem. Trenérům Procházkovi a Vludykovi konečně končí marodka a kádr na domácí utkání by mohl být takřka kompletní. „Ve Velkých Losinách jsme neuhráli výsledek i přesto, že soupeř byl velmi kvalitní, podle našich představ. V neděli chceme doma zvítězit a udržet se v horních patrech divizní tabulky,“ řekl manažer albrechtického Avíza Antonín Mura.

Bruntál míří na hřiště Bohuslavic

Bruntálští fotbalisté stojí na hraně sestupu. Zachrání je snad jen zázrak. Anebo šest bodů ze zbývajícím kvartetu podzimních utkání, míní nový trenér Jaroslav Zabloudil. „Když je neuděláme, bude to těžké. Získat na jaře třicet bodů je prakticky nemyslitelné,“ řekl kouč Slavoje.

Rázný krok za záchranou, ten v Bruntále potřebují jako sůl. Vždyť Slavoj z dosavadních jedenácti zápasů vykřesal pouhopouhé čtyři body. A to si kouč Zabloudil za zbývající čtyři utkání brousí zuby na téměř dvojnásobek. Když už Bruntálští fotbalisté vykřesají jiskru naděje, záhy se vypaří jako pára nad hrncem. Ne jinak tomu bylo i v nedělním derby s Krnovem. Na domácím stadionu senzačně obrátili po výsledek gólech Tomáše Domitera a ještě o přestávce kráčeli k překvapivému vítězství. Po půli je ale srazil do kolen krnovský kapitán Klement.

Nedělní zápas s Bohuslavicemi je pro Slavoj takřka klíčový. Domácí se totiž stejně jako Bruntál krčí na chvostu krajského přeboru, jen mají o bod víc. A to se může už zítra změnit. Pokud Zabloudilův výběr konečně vyhraje, role obou týmů se vymění. Bohuslavice padnou na dno, Bruntál se vymaní ze spárů sestupových mělčin.

Jiří Stanovský, Jiří Gajdoš