Opora, která se postavila vedení klubu. Jako jediný z bruntálské sestavy dodržel svůj slib a nenastoupil do nedělního utkání. To proto, že se postavil za odvolané trenéry Jedličku a Stefanovského. „Určitě by bylo lepší, kdyby hrál, je to dobrý fotbalista. Osobně jsem ho trénoval od malička,“ řekl nový kouč Slavoje Jaroslav Zabloudil.

Jeho radikální postoj nezměnil ani údajný nátlak vedení klubu. „Obcházeli jednotlivé hráče a vyhrožovali jim v tom smyslu, že pokud nenastoupí, dostanou zákaz činnosti ve Slavoji,“ řekl už dříve Jan Jedlička.

K okresnímu derby nastoupil jak Tomáš Domiter, tak i Martin Stefanovský. A kapitánskou pásku si nasadil Pánek. „Kluci hráli pouze za Bruntál, ne za mě, ani ne za pana Jedličku či Stefanovského. Ukázali, že na to měli,“ mínil Zabloudil.

Hoffmanova budoucnost v bruntálském klubu ale závisí jen na něm. „Já osobně s ním budu ještě mluvit. Nebudu ale nikoho přemlouvat, musí chtít hlavně on. Je to jeho rozhodnutí, jestli bude chtít dál hrát,“ uzavřel kouč Slavoje.