Hosté hráli od samého počátku bojovně a snažili se aktivní hru Břidličné narušovat rychlými brejky.

Obrana domácích však hrála pozorně a účastník krajského přeboru brzy získával herní převahu, kterou již v 15. minutě využil k prvnímu skórování. Po levé straně unikl Jahoda, který přihrál volnému Patrikovi Györgymu a ten nezaváhal.

Domácí tým šel do vedení a o deset minut později to byl opět rychlý Patrik György, který zvýšil na 2:0. Po druhé vstřelené brance Břidličná zcela ovládla hru a mohla svůj náskok ještě zvýraznit. Kapitán Jiřičný ale neproměnil proti hostům přísně nařízenou penaltu.

„Z mého pohledu penalta nebyla, a tak jsem bránu schválně netrefil," vysvětlil kapitán Břidličné David Jiřičný. Pět minut před koncem prvního poločasu pak Slavkov využil chyby obrany Břidličné a snížil na 1:2.

Ve druhém poločase se hra přiostřila. Hosté předváděli bojovný, ale místy až zbytečně tvrdý výkon. Byli to ale opět domácí, kteří nejdříve Jahodou a poté Cabákem uzavřeli skóre utkání na konečných 4:1.

„Kluci mají v nohách náročnou fyzickou přípravu. Trénujeme čtyřikrát týdně, proto z toho pohledu výsledek není až zase tak špatný," zhodnotil zápas trenér Břidličné Jan Jedlička.

V sobotu změří Břidličná síly s dalším účastníkem I.A třídy, týmem FC Slavoj Olympia Bruntál. Utkání se bude hrát na bruntálské umělé trávě od 13 hodin.

Kovohutě Břidličná – Slavkov 4:1 (2:1)
Branky: Patrik György 2, Jahoda, Cabák
Břidličná: Zifčák (Smažinka) – Jiřičný, Kurej, Cálek (Olejár), Jahoda – Roman György, Kamil Kocúr, Cabák (Šarman), Patrik György – Šupák, Chmelař. Trenér: Jan Jedlička