V devátém kole krajského přeboru přivítala Břidličná na svém hřišti kvalitní celek z Háje ve Slezsku a od samého počátku se na hřišti bojovalo doslova o každý metr. Háj, povzbuzený vysokou výhrou z minulého kola nad Frenštátem, přijel do Břidličné bodovat a tomu také podřídil taktiku hry.

Hostující mužstvo v obraně zdvojovalo nejen nejlepšího střelce soutěže Darkeha, ale i Holčáka. Přesto to byl právě Holčák, který ve 13. minutě po faulu na Patrika Györgyho kopal přímý kop, parádní trefou dostal Břidličnou do vedení.

Hosté byli po obdržené brance očividně zaskočeni. Domácí fotbalisté toho využívali k dalším nebezpečným akcím. Darkeh i Drexler měli při brankových příležitostech ale vychýlenou mušku. Do další velké gólové příležitosti se v 16. minutě dostal Drexler, bránu soupeře ale zase jen těsně minul.

Závěr první půle očividně patřil hostujícímu celku, který několikrát nebezpečně zahrozil před Zifčákovou brankou. Domácí gólman musel několikrát prokázat své kvality a skvěle zakročil. Ve 40. minutě ještě stačil vytěsnit střelu hostujícího Pospíchala na malé vápno, ale na dorážku Laryše byl krátký.

Druhá půle se odehrávala povětšinou mezi velkými vápny, kde hráči sváděli spoustu osobních soubojů. Hosté působili aktivnějším dojmem a vytvářeli si více střeleckých příležitostí. Stav se neměnil a utkání bylo stále otevřené. V samotném závěru zápasu hosté několikrát vyzkoušeli pozornost domácího gólmana, který ale držel svůj tým.

Na hřišti to chvílemi doslova jiskřilo a samotný konec byl velmi dramatický. Tři minuty před koncem došlo na hřišti k šarvátce. Gólman Břidličné bravurně zastavil útok hostujícího Štefka, ten ho ale nesmyslně dohrál a přitom jej zranil. Domácím fotbalistům se to samozřejmě nelíbilo a následnou potyčku vyřešil hlavní sudí udělením červené karty na každé straně. Navíc zraněný brankář musel ze hřiště.

„Bylo to dnes velmi bojovné a pro diváky nepříliš líbivé utkání. Remíza je dle mého názoru spravedlivá," řekl po utkání předseda Břidličné Ludvík Zifčák a dodal. „Bohužel do dalšího utkání půjdeme bez vyloučeného Kureje a máme i další zraněné. Přesto ale věřím, že naše forma stoupá a že budeme bodovat i v příštím kole v Orlové."

TJ Břidličná - Háj ve Slezsku 1:1 (1:1)
Branka Břidličné: Holčák
Břidličná: Ludvík Zifčák (87. Smažinka) - Drexler (65. Chmelař), Jiřičný, Kurej (88. červená karta), Michal Kocúr - Patrik György, Kladníček, Kamil Kocúr, Roman György - Holčák, Darkeh. Trenér: Jan Jedlička