„Bruntál má dobré mužstvo, vůbec nechápu, že jsou poslední," neskrýval respekt před soupeřem kouč Chomýže Ladislav Bártek.

Bruntálští se také do svého protivníka pustili a úvodních dvacet minut Chomýž nepustili pořádně do hry. Jenže už v šesté minutě přišla úvodní branka a paradoxně padla do sítě domácího mužstva. „V podstatě soupeř poprvé přelezl půlku a hned z toho byl gól," kroutil hlavou bruntálský asistent trenéra Radek Zatloukal.

To exkrnovský Ladislav Klement z dálky napřáhl, brankář Šulák ránu asi trochu podcenil, a hosté vedli. „Jinak hráli domácí opravdu dobře, roztahovali nás do stran a zahušťovali střed," povídal Ladislav Bártek.

Vyrovnání přišlo po dalších deseti minutách a bylo hodně podobné úvodnímu gólu. Z dobrých pětatřiceti metrů se do balónu opřel domácí Raab, míč zaplaval a skončil za brankářem Cochrem. Ten také neměl úplně čisté svědomí.

Bruntálští se snažili hrát kombinačně a po většinu času kontrolovali balón, Chomýž se k šestnáctce domácích moc nedostala. „Měli jsme tam několik stoprocentních šancí, ale prostě nedáme gól," zlobil se Radek Zatloukal.

Po přestávce se iniciativy opět ujal domácí kolektiv. „Trefili jsme tyčku, pak to dali několikrát vedle, když netrefíte branku, to je pak těžko," uváděl asistent trenéra Horyně. Chomýž využívala brejků a hlavně rychlosti svého útočníka Juchelky. Ten po jednom ze svých úniků namířil placírkou na zadní tyč a vrátil hostům vedení, 1:2.

„Juchelka dělal soupeři velké problémy. Je to rozdílový hráč, hodně sázíme na jeho rychlost," řekl ke své opoře kouč Chomýže. A aby toho nebylo málo, sedm minut před koncem pojistil vedení hostí hlavou Vaněk. „Tam bylo důležité, že za stavu 2:1 nás dvakrát podržel brankář Cocher a odčinil tak ten bruntálský gól," rozebíral Ladislav Bártek a pokračoval: „Vaněk se nám vrátil, ale chybí mu zatím herní praxe. Každopádně ukázal, že bude oporou."

Domácí Radek Zatloukal byl z utkání hodně rozmrzelý. „Byli jsme herně lepší, ale co nám to je platné, když z toho nevytěžíme branky. „Hosté nám dali lekci z produktivity," hodnotil duel bruntálský asistent a pokračoval: „První dvě utkání nebyla herně nic moc, ale teď už se to zvedá. Určitě nebudeme hledat nějakého střelce po okolí, ale spíše zapojíme naše mladé hráče. Jedeme dál a budeme se to snažit zlomit."

To trenér Chomýže Ladislav Bártek byl spokojený. „Šli jsme za svým cílem a to se vyplatilo. Na klucích je vidět, že trénujeme třikrát týdně, celý tým jde nahoru, hráče to baví," uzavřel.

Slavoj Olympia Bruntál B - Sokol Chomýž 1:3 (1:1)
Branky: 16. Raab - 6. Klement , 67. Juchelka, 83. Vaněk

Bruntál: Šulák - Schovánek, Krajčovič, Raab, Šuba - Dluhoš (46. Rončák), Stoklasa (65. Synáč), Dorňák, Mako - Hendrych, Svrčina (77. Břuchanský). Trenér: Mikuláš Horyň
Chomýž: Cocher - Baczke, Kopecký, Zeman, Jan Klement - Čevela (89. Tomáš Klement), Vaněk, Ladislav Klement, Moravec (53. Vodička), Urban (78. Mocik) - Juchelka. Trenér: Ladislav Bártek