Do areálu opavské Slavie dorazilo nejvíce týmů a sledovat je přišlo nejvíce sportovních nadšenců. Ale hlavně – na pomoc Rostíkovi Vegelovi a k opravě modelu hradu Karlštejn při dětském oddělení Slezské nemocnice se vybralo astronomických 226 362,- Kč, což je téměř dvojnásobek loňského výtěžku.

„Před sobotou jsme si přáli, abychom překonali minulý rok. To, co se během celého předchozího týdne událo, nám však doslova vyrazilo dech. Prostřednictvím internetové aukce sportovních dresů se nejprve podařilo vybrat přes 113 tisíc korun, sponzoři, partneři a drobní dárci přidali 77 tisíc, přímo na Minervě vynesla další dražba 33 tisíc a dobrovolné vstupné 3 tisíce,“ vysvětlil celkovou částku spoluorganizátor Ceca Cupu Jakub Vaněk.

„Všem dražitelům, sponzorům, dárcům i návštěvníkům turnaje moc děkujeme,“ pokračoval Vaněk s odkazem, že největším donátorem byl Marek Veselý, zastupitel statutárního města Opavy, jenž vydražil dresy za více než 30 tisíc korun.

Do areálu Slavie si během dne našli cestu sportovní příznivci všeho věku i rodiny s dětmi, pro které byl připraven bohatý doprovodný program. Hlavním lákadlem se bezesporu stala autogramiáda fotbalistů z kádrů pražských rivalů Libora Kozáka (Sparta) a Vladimíra Coufala (Slavia), hokejistů Radka Faksy (Dallas Stars) a Michala Barinky (Kometa Brno) a českého rekordmana v běhu na 1500 metrů Jakuba Holuši. Nescházelo ani kvarteto hráčů Slezského FC ve složení Jan Žídek, Matěj Hrabina, Václav Jurečka, Matěj Helebrand.

Za slunečného počasí využili návštěvníci v hojném počtu i několik zábavních atrakcí: populární byl zejména vodní fotbálek, skákací hrad a gymnastická plošina, jež sloužila k radovánkám nejmenších.

Samotný turnaj opanoval v hlavní kategorii poprvé v historii budišovský tým Devils a ukončil tím čtyřletou nadvládu Dřeváků složených kolem odchovanců SFC. V seniorské nad 35 let slavily Brumovice a mezi mladšími žáky se radovala z triumfu domácí Slavia.

Vítězům i poraženým pogratuloval kromě zmíněných osobností i opavský primátor Tomáš Navrátil. „Rozsah akce a celkový výtěžek byly neuvěřitelné. Děkuji organizátorům za pozvání a moc rád se zúčastním i příště. Doufám, že vybrané finance Rostíkovi pomohou,“ řekl Navrátil.

Dojatá maminka nemocného Rostíka, který se narodil s malformací cév v mozku, a primář dětského oddělení Slezské nemocniceDalibor Hudec, následně obdrželi šek, čímž byl turnaj za bouřlivého potlesku všech přítomných ukončen. „Letošní ročník je pro nás obrovskou motivací. Máme do dalších let spoustu plánů a věříme, že se nám je podaří realizovat,“ dodal ambasador turnaje Libor Kozák.

JAN ŠIMEK

Zámek je dnes plně obsazen dětmi.
Z historie regionu: Zámek je dnes plně obsazen dětmi