Hostům se úvod utkání velice povedl. Už v osmé minutě se trefil Orság a Bruntál vedl. „Prvních patnáct minut jsme měli více ze hry, z toho taky vyústila ta branka. A škoda, že zůstalo jenom u ní," řekl bruntálský trenér Antonín Mura. Jenže o deset minut později přišlo vyrovnání.

„Byl tam sám neobsazený hráč mezi čtyřmi našimi beky a dokázal se prosadit," zlobil se zkušený kouč. Ve dvacáté minutě se totožná situace opakovala a domácím se podařilo brzy skóre otočit. „Jako přes kopírák," poznamenal Mura.

A aby toho nebylo málo, osm minut před přestávkou se domácí trefili potřetí, 3:1. „Chybí nám krajní obránce, schází Mohyla, a pořád se nám to nedaří vhodně doplnit," říkal Antonín Mura. Přesto i hráči Slavoje Olympie si v první půli vytvořili šance.

„Dostaneme se kolikrát i na malé vápno, ale tam si místo razantního zakončení přihráváme a pak balón ztratíme. Ta finální fáze nám dělá problém, je to bez zakončení," rozebíral bruntálský trenér.

Domácím se povedl vstup do druhé půle. Místo tlaku Bruntálu přišla ve čtyřicáté sedmé minutě studená sprcha v podobě čtvrté branky Orlové. Bruntálští ještě snížili po vlastní brance domácího mužstva. Ale definitivní podobu výsledku dala Orlová dvě minuty před koncem, 5:2.

„Vůbec to tak nemuselo skončit. I ve druhém poločase jsme měli šance. Jenom Klembara měl na hlavě dva nebo tři góly," povzdechl si Antonín Mura a pokračoval: „Bohužel jsme se teď ocitli v nelehké situaci, vůbec se nám nedaří a nemůžeme se z toho dostat. Ještě že už se blíží konec podzimní části.

A naše situace je o to horší, že jsme poztráceli body se soupeři, se kterými se vlastně hrálo o šest bodů, tedy s těmi, se kterými hrajeme o záchranu." Bruntál figuruje na třináctém místě krajského přeboru se čtrnácti body, ale čtrnáctá Orlová se na něj tímto vítězstvím dotáhla.

Orlová - SO Bruntál 5:2 (3:1)
Branky: 18., 20., 37. Tomáš, 47. Renta, 88. Papuga - 8. Orság, 79. vlastní
Bruntál: Šulák - Žatka, Krajčovič, Horák (59. Zatloukal), Došla (80. Rončák) - Havlíček, Šanda, Kazár, Češek, Ostrák - Orság (59. Klembara). Trenér: Antonín Mura