Rozhodující a vlastně i jediná branka se urodila během třinácté minuty. Po rychlém autu se dostal k balonu Zdeněk Orság a křižnou ranou rozepsal gólový účet utkání. Náskok Slavoj Olympie přitom mohl být vyšší.

„Vypracovali jsme si několik vyložených šancí. Tři gólovky měl Zatloukal, další pak Němec. Bohužel opět došlo na náš tradiční neduh – neproměňování tutovek. Mohli jsme přidat jednu nebo dvě branky a hrálo by se ve větším klidu,“ litoval kouč bruntálského výběru Antonín Mura.

Ve druhé půli se zahazování brankových příležitostí Bruntálu málem nevyplatilo. Na hřiště se totiž dostal nejlepší střelec Břidličné a zároveň i celého krajského přeboru Pavel Kučera.

„Na tohoto hráče jsme se důsledně připravovali. Výkon domácích se po jeho příchodu na trávník zvedl. Nastřelil dokonce břevno. Patrik Kundrátek a další hráči ho však jinak dokázali uhlídat,“ posunul se dále trenér Slavoj Olympie, jemuž na poslední chvíli vypadl ze sestavy stoper Jakub Dohnálek. Po rozcvičce se mu obnovily potíže se svalem a stoperskou dvojici tak netradičně složili Krajčovič s Ostrákem.

Derby se mohlo pyšnit i dobrou atmosférou. Zápas si nenechalo ujít 320 platících diváků. „Pěkná návštěva, pěkné počasí a výborně nachystaný trávník. Byli jsme lepší a vítězství si zasloužili,“ komentoval Antonín Mura, jehož celek se výhrou nad lokálním rivalem opět přiblížil jistotě záchrany v soutěži:

„Momentálně máme dvaatřicet bodů a já už dříve tvrdil, že k záchraně jich bude potřeba třiatřicet. Se všemi soupeři, kteří jsou pod námi, však máme lepší vzájemný zápas, což by při stejném počtu bodů hrálo v náš prospěch.“

Prohraný zápas mrzel středopolaře Břidličné Michala Schreiera, který litoval toho, že od první minuty nemohl nastoupit kanonýr Pavel Kučera. „Byla to škoda, trápily ho zdravotní obtíže, kvůli nichž nemohl odehrát plnou porci minut. Nástup do zápasu jsme vůbec nezachytili.

V první půli jsme si nevytvořili žádnou velkou příležitost a nebyli jsme nebezpeční. Šlo o derby a zápas byl plný emocí. Možná kdyby Pavel mohl nastoupit od začátku, vypadalo by to jinak. Na kdyby se ale ve fotbale nehraje,“ uzavřel Michal Schreier.

Břidličná – Bruntál 0:1 (0:1)
Branka: 13. Orság. Rozhodčí: Šimeček – Tilkeridis, Jahoda. ŽK: Mensah, Kocúr, Schreier, György. Diváků: 320

Břidličná: Šulák – R. György, Jiřičný, Hoffmann, Mensah – Jan Kocúr (46. Kučera), K. Kocúr, Schreier (71. Kakai), Cudrák – P. György, Štalmach. Trenér: Marian Minich
Bruntál: Minarčík – Žatka, Krajčovič, Ostrák, P. Kundrátek – Zatloukal (77. Banovec), Šustrk, L. Kundrátek, Němec – Blažek (56. Hendrych) – Orság. Trenér: Antonín Mura