Břidličná by se chtěla na jaře pokusit o historický úspěch a vybojovat postup do čtvrté nejvyšší české fotbalové soutěže, divize. Od prvního celku tabulky Bohumína ji dělí pouhých osm bodů a navíc většinu utkání, kromě Heřmanic, s kompletní špičkou odehrají fotbalisté Břidličné na domácí půdě.

„Pro naše starší hráče by to určitě bylo završení jejich úspěšné hráčské kariéry, což si podle mého názoru bezesporu zaslouží, ale lámat přes koleno to rozhodně nebudeme," říkal předseda klubu Ludvík Zifčák. „Už tak jsme v našem regionu na tak malé město dokázali hodně.

Čtvrtým rokem hrajeme krajský přebor a letos jsme se po podzimu dostali mezi top týmy Moravskoslezského kraje, což se nepodařilo mnohem větším a hlavně bohatším městům. Je to pro nás obrovské vyznamenání a za to patří všem, co se kolem fotbalu v Břidličné pohybují, obrovské uznání," dodával Zifčák.

Na prvním tréninku se trenérovi Mariánu Minichovi hlásilo čtyřiadvacet hráčů a další čtyři se pro nemoc omluvili. „Před prvním tréninkem jsme přivítali jednu posilu a vytýčili si cíl pro jarní část soutěže," vysvětlil hlavní kouč týmu Marián Minich. „Mám zatím ze všeho dobrý pocit, kluci si věří a o dobré postavení se chtějí rozhodně na jaře poprat," pokračoval kouč Břidličné.

V Břidličné před jarní části soutěže spoléhají především na své vlastní odchovance, kteří hráli už na podzim. Přesto by vedení klubu rádo přivedlo ještě tři nové posily. „Zatím jejich jména uvádět nebudu, pouze prozradím, že tři noví hráči by přijít měli. Na druhé straně tým nikdo neopouští a to je pro mne nesmírně důležitá informace," říkal Minich a dodával:

„Naše postavení v tabulce a hlavně kvalitní zázemí a dobrý kolektiv k nám láká celou řadu hráčů z okolních týmů, ale my jsme se rozhodli jít spíše cestou vlastních odchovanců, doplněných o pár mladých kluků z okresu Bruntál. Na jaře proto rozhodně žádné velké nákupy nechystáme."

První přátelské utkání odehrají fotbalisté Břidličné 4. února na umělé trávě v Uničově s účastníkem olomouckého krajského přeboru Velkými Losinami. Další pak 11. února s celkem Kravař, 18. února s dalším účastníkem olomouckého krajského přeboru FK Šternberk, 25. února v Jeseníku s domácím účastníkem divize, 4. března s Litovlí a příprava Břidličné by měla být zakončena 11. března ve Slavkově.