Utkání začalo zhurta. Hostující gólman Zifčák nejprve zlikvidoval tutovku Půdy, na ránu Mlčocha z osmé minuty už byl ale krátký. Jenže radost Heřmanic trvala jen minutu. Cudrák využil nedorozumění obrany s brankářem a srovnal.

Vyrovnání domácí rozhodilo a další gól Břidličné mohli přidat opět Cudrák s Kučerou. Po nich pálil tvrdě Kamil Kocúr. Minutu před přestávkou nařídil sudí překvapivě roh pro domácí. Míč od praporku přeletěl i Zifčáka a skončil až v síti.

„Byl to pro mne v celku nepochopitelný verdikt, který určitě ovlivnil následný průběh utkání," okomentoval rozhodnutí hlavního arbitra kouč Břidličné Marián Minich. „To ale nemění nic na tom, že jsme opět v samotném závěru vyrobili chybu, ze které padl gól," dodal ještě.

Také po přestávce pálili hosté šance. Cudrák a po něm Kučera, ani Schreier nezakončili přesně. Břidličnou pak podržel Zifčák, když zázračně vytáhl ránu Půdy. Deset minut před koncem však heřmanický Strojek vyslal nechytatelnou bombu a rozhodl o výsledku utkání. Břidličná otevřela hru a Zifčák ještě čelil situaci tři na brankáře, ale bravurně obstál.

„Utkání se divákům muselo rozhodně líbit," zhodnotil zápas kouč Minich a dodal: „Remíza by ale dle mého názoru byla spravedlivá." S výkonem svého týmu byl po utkání spokojený i předseda Břidličné Ludvík Zifčák: „Bohužel jsme nezachytili začátek soutěže a dvakrát jsme prohráli. Rozhodně se dnes nebudeme a ani nechceme vymlouvat na výkon hlavního sudího.

Na druhé straně je nutné uznat, že Heřmanice mají výborné mužstvo a naši kluci proti němu podali skvělý výkon. Škoda jenom, že nakonec odjíždíme s prázdnou."

HEŘMANICE – BŘIDLIČNÁ 3:1 (2:1)
Branky: 8. Mlčoch, 44. Půda, 88. Strojek – 9. Cudrák
Břidličná: Zifčák – Mensah, Jiřičný, Kamil Kocúr, Roman György – Schreier, Hoffmann, Fatawu, Jan Kocúr – Kučera, Cudrák. Trenér: Marián Minich