Háj začal utkání bez respektu a od prvních minut držel míč častěji na kopačkách. Břidličná odpovídala dlouhými pasy na své rychlé útočníky Kučeru s Mitovem. Do 20. minuty se hrálo převážně mezi šestnáctkami. Do první větší příležitosti se dostali hosté, ale tečovanou střelu brankář Břidličné Zifčák zlikvidoval.

Pak přišla chvíle Břidličné. Ve 30. minutě domácí vybojovali před velkým vápnem míč, Schreier našel volného Kučeru a ten poslal poprvé domácí celek do vedení. Domácí si postupně vytvářeli jednu šanci za druhou. Roman György, Kučera ani Mitov si s nimi neporadili.

Hosté nebezpečně kontrovali a rychlostí a důrazem byl velkým nebezpečím pro domácí obranu především africký fotbalista Dao. Ve 42. minutě měli hosté možnost vyrovnat právě po faulu na Daa. Trestný kop Matěje ale Zifčák vytáhl na roh.

Ve druhém poločase se diváci nestačili ani usadit, když po rychlé akci domácího celku napálil Kučera míč do tyče, ale odražený míč uklidil do sítě Roman Gyogy. Z dvoubrankového vedení se Břidličná dlouho neradovala. V 51. minutě domácí obrana nepokryla Daa a ten překonal gólmana Břidličné.

Huťaře branka nerozhodila a pokračovali v kvalitním fotbale. V 55. minutě byl před velkým vápnem faulován Jan Kocúr, k míči se postavil Kučera a bombou z dvaceti metrů potřetí překonal brankáře Bartoše. V 67. minutě vyzval Kučera k útoku Mitova, ten ale v bezprostřední blízkosti přestřelil.

V 72. minutě se na vlastní polovině dostal k míči Schreier, přihrál do běhu Kučerovi, ten přesprintoval dva obránce a tvrdou střelou počtvrté překonal nešťastného Bartoše. V tu chvíli by se stěží našel někdo, kdo by Břidličné nevěřil. Navíc v 81. minutě vybojoval balón Kamil Kocúr, spřihrál jej Kučerovi a ten svým čtvrtým gólem v utkání zvýšil na 5:1.

Domácí prostřídali několik hráčů a hosté duel zdramatizovali. Postupně snížili až na konečných 5:3. Domácí celek si tak nadále udržuje kontakt s vedoucími Heřmanicemi a druhým Bohumínem a drží neporazitelnost.

„Háj u nás podle očekávání podal velmi kvalitní výkon a jsem rád, že jsme utkání nakonec dotáhli do vítězného konce," radoval se po zápase domácí kouč Marián Minich a dodal: „Je potřeba pochválit všechny kluky za bojovnost a především pak Pavla Kučeru, který se střelecky utrhl."

Spokojenost s výsledkem byla znát i na předsedovi klubu Ludvíku Zifčákovi. „Samozřejmě, že mne těší, že jsme udrželi neporazitelnost. Mnohem větší radost mám ale z toho, že kluci nepodlehli tlaku, po prohraném středečním pohárovém utkání a dnes opět potvrdili, že jsou především skvělou partou a špičkovým týmem krajského přeboru," zhodnotil zápas Zifčák.

Břidličná - Háj ve Slezsku 5:3 (1:0)
Branky: 30., 55., 72., 81. Kučera, 47. Roman György - 51. Kolig, 84., 85. Janíček
Břidličná: Zifčák - Mensah, Borboryo, Jiřičný, Kamil Kocúr - Roman György (88. Marián Minich mladší), Hoffmann, Schreier (74. Kladniček) - Jan Kocúr (56. Patrik György), Mitov (81. Hargaš), Kučera. Trenér: Marián Minich