Po výtečném začátku soutěže se fotbalisté Břidličné dostali do útlumu a v sobotním utkání s Vendryní chtěli přerušit čtyřzápasovou šňůru porážek. Hosté ale disponují velice kvalitním kádrem a od začátku zápasu se o tom domácí přesvědčili. Už v 5. minutě se Vendryně dostala do vedení, když se po centru prosadil před brankou Břidličné pohotový Stošek.

Domácí fotbalisté mohli vzápětí odpovědět, ale Holčák samostatný průnik na brankáře hostů neproměnil. Hosté předváděli v prvním poločase výborný, kombinační fotbal. Domácí je nestačili pokrývat ve středu hrací plochy, odkud hráči Vendryně zakládali rychlé útočné akce. Brankář Ludvík Zifčák v bráně Břidličné měl i nadále co dělat. Střely Kohuta a Hanuse dokázal vytlačit mimo svou bránu.

Ve 21. minutě už byl ale gólman domácích bezmocný. Po centru Chlebka z pravé strany hlavičkoval zblízka přesně k tyči znovu hostující Buzek a zvýšil vedení Vendryně na rozdíl dvou branek. Hosté byli lepším týmem a podnikali další útočné akce. Zdobil je jednoduchý přechod do útoku a velmi dobrá hra jeden na jednoho, kdy dokázali přecházet přes své protihráče.

Rušno tak bylo především před domácím gólmanem. Ten musel znovu zasahovat proti střele Hanuse a následném nebezpečném centru před svou branku. Domácí to zkoušeli dlouhými míči na vysunuté hroty, Kamila Kocúra a Holčáka. Po jednom z nich neudržel nepříliš jistý brankář hostů míč, ale Holčák a po něm ani Kamil Kocúr z toho nic nevytěžili. Hosté měli do přestávky namále, domácí už ale změnu skóre nepřipustili.

Do druhé poloviny utkání udělal kouč domácích změny. Na hřiště poslal zkušeného Olejára s Minichem a hned po rozehrání se hosté dostali pod tlak. Na druhé straně bylo rušno po trestném kopu Buzka, který odvracel na poslední chvíli domácí Drexsler. Domácí to zkoušeli. Rohový kop a následný závar před brankou Vendryně přežili hosté bez újmy. Břidličná více otevřela hru a hrál se otevřený fotbal. Hra se přelévala od jedné brány ke druhé.

Hosté byli fotbalovější a v 61. minutě to potvrdili. Po rychlé útočné akci a přihrávce Chlebka z levé strany šestnáctky skóroval do prázdné branky Břidličné pohodlně Buzek a navýšil vedení Vendryně na rozdíl tří branek. S domácím mužstvem to nevypadalo příliš dobře. Z půlky hřiště se vydal k sólu hostující Stošek, ale domácí stačili na poslední chvíli přihrávku před branku zblokovat. V 71. minutě byl v akci znovu spolehlivý domácí gólman.

Do závěrečné dvacetiminutovky poslal domácí trenér Jedlička na hřiště Chmelaře a po zranění poprvé Šupáka. Břidličná přidala na bojovnosti a začala soupeře zlobit. V 74. minutě se domácí radovali. Po centru Kamila Kocúra ze středu hřiště se hlavou prosadil ve velkém vápně hostů dopředu vysunutý Jiřičný a vykřesal malou naději pro domácí tým. V 82. minutě se vyznamenal domácí gólman, když kryl trestný kop z hranice šestnáctky hostujícího Hanse.

V 87. minutě se Břidličná vrátila do utkání. Na levé straně útoku se uvolnil Jiřičný a jeho přesný centr na vzdálenější tyč napálil parádní střelou z voleje do sítě Vendryně Kamil Kocúr. Hosté byli zaskočeni a o minutu později mohlo být vyrovnáno. Po pravé straně utekl obraně hostů Kamil Kocúr, ale z úhlu mířil těsně vedle.

Břidličná v závěrečných minutách tlačila. Hosté ale mohli v 89. minutě vítězství pečetit. Proti byl ale pět domácí gólman, který včasným vyběhnutím proti osamocenému hráči Vendryně vyrazil míč na roh. Nastavený čas už nic nepřinesl a po skončení si Břidličná připsala pátou porážku v řadě.

V sobotu od 16.00 hodin nastoupí celek Břidličné znovu na svém hřišti v důležitém utkání s posledním Šenovem.

TJ Břidličná - TJ Vendryně 2:3 (0:2)
Branky: 72. Jiřičný, 84. Kamil Kocúr - 5. a 21. Stošek, 58. Buzek
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Jiřičný, Drexsler, Michal Kocúr, Cálek (72. Chmelař) - Mitov (42. Minich), Kamil Kocúr, Kladniček, Jan Zifčák - Holčák (73. Šupák), Roman György (46. Olejár). Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský