Vzhledem k právě probíhajícím dovoleným cestoval tým Mariána Minicha do Litovle s velmi mladým kádrem doplněným zkušenými matadory, brankářem Zifčákem, Hofmanem, Schreierem a Kučerou. Přesto Břidličná podala proti kvalitnímu domácímu celku zodpovědný výkon, který okořenila pěti brankami.

Litovel se dostala do vedení už v 1. minutě, kdy po chybě obrany Břidličné, prostřelil brankáře Zifčáka Zbožínek. V 15. minutě byl ale stav srovnán, když se po samostatném nájezdu prosadila nová akvizice v dresu Břidličné Nigerijec Marvis. O deset minut později to bylo 2:1 pro hosty, když byl Marvis v šestnáctce soupeře faulován a nařízený pokutový kop Kučera s přehledem proměnil.

O dalších pět minut později hosté zvýšili náskok, když se do černého opět trefil Nigerijec Marvis.

Druhý poločas se hrál už v režii hostujícího celku. V 50. minutě byl ve velkém vápně sražen Patrik György a nařízenou penaltu opět s přehledem proměnil Kučera. V 70. minutě uzavřel skóre utkání rychlonohý Patrik György, který tvrdou ranou prostřelil domácího gólmana.

„Do utkání jsme šli bez sedmi hráčů ze základu, a proto dostali prostor především naši mladíci, kteří mne ale svým výkonem velmi příjemně překvapili," řekl po utkání lodivod Břidličné Marián Minich a dodal: „Nutno ale přiznat, že tým byl skvěle režírován zkušenými hráči Schreierem, Hofmanem a Kučerou, které doplňovali gólman Zifčák a především pak v útoku Patrik György."

Příští víkend startují fotbalisté Břidličné na turnaji v Moravském Berouně a tam by tým měl být už konečně pohromadě, tedy se všemi hráči základní sestavy.

Tatran Litovel – Břidličná 1:5 (1:3)
Branky Břidličné: Marvis 2, Kučera 2 (obě z penalty), Patrik György
Břidličná: Zifčák – Hargaš, Borboryo, Kučera, Mensah – Hofman, Schreier, Cabák, Urbánek (Chmelař) – Patrik György, Marvis (Kladníček). Trenér: Marián Minich