A od počátku kráčeli za vítězstvím. Kouč Ladislav Bártek přeskupil sestavu, Šustra posunul do zálohy a Bartoníčka poslal dopředu.

„Ondra Bartoníček se v minulých zápasech moc nedostával do hry. Je to výborný hráč, který ale musí být pořád v kontaktu s míčem. Dneska byl pořád ve hře a na celém týmu se to pozitivně projevilo," říkal krnovský trenér.

Domácí zatlačili svým nasezením Brumov do defenzivy. V sedmadvacáté minutě Rozběhl akci Šimčík, předal Patriku Kundrátkovi, který prostrčil míč mezi beky na Bartoníčka. Ten si pohrál s gólmanem a do prázdné branky otevřel skóre. Úvodní branka ještě více rozproudila tempo. Krnov se neustále tlačil k šestnáctce soupeře.

Jeden z klíčových momentů přišel v šestatřicáté minutě. Košárek dostal dlouhý míč do běhu, šel by sám na brankáře, ale hostující Kolář ho poslal k zemi. Okamžitě následovala červená karta. Hned z trestného kopu hledal Bartoníček u tyče Šustra, ale ten z úhlu přestřelil.

Hned v úvodu druhé půle běželi sami na brankáře postupně Cudrák i Košárek. První jmenovaný gólmana překonal, ale trefil tyč, druhý pak mířil vedle. Pak přišel chvilkový útlum domácích. A hned za to mohli pykat. Po chybě se zcela sám před Jaškou ocitl Bartozel, ale krnovský gólman se zaskvěl.

Tahle šance Brumov probudila a hosté snažili o rychlé brejky. Několikrát zakončili akci střelou, ale Jaška si poradil. „Zase jsme měli takovou desetiminutovou hluchou pasáž. Tohle se nám nesmí stávat. Hosté to mohli potrestat, měli několik náznaků a jednu stoprocentní šanci, kterou Jaška chytil," zlobil se Ladislav Bártek.

Snahu hostí utnul v šedesáté sedmé minutě opět Bartoníček. Kundrátek rozhýbal obranný val Brumova, od brankové čáry odcentroval a nejmenší muž na hřišti propálil brankáře, 2:0. Krnom mohl vedení zvýšit. Cudrák zasprintoval z poloviny hřiště a našel osamoceného Košárka, ten ale zblízka minul.

Pak znovu Cudrák všem utekl a přihrál volnému Bartoníčkovi, ale toho vychatal gólman. Před koncem si oba spolupráci zopakovali, tentokrát se Bartoníčkova bomba odrazila od břevna.

„Za vítězství jsme samozřejmě rádi. Kluci ukázali velké nasazení. Šancí jsme zase měli na pět zápasů, trefili tyčku, břevno, naštěstí se dvě šance povedlo proměnit," hodnotil Ladislav Bártek.

Krnov – Brumov 2:0 (1:0)
Branky: 27. a 65. Bartoníček
Krnov: Jaška – Lukáš Kundrátek, Líbař, Daříček, Šimčík – Ondra (69. Ivan), Patrik Kundrátek, Šustr, Cudrák (89. Kučerák) – Bartoníček, Košárek (79. Simichanidis). Trenér: Ladislav Bártek

Ladislav Bártek: Kdybychom dávali šance, je po hodině hry hotovo

Krnovští fotbalisté porazili Brumov 2:0 a předváděli aktivní, líbivý fotbal. Dvěma góly se blýskl Ondřej Bartoníček, jeho tým se dostal i do dalších velikých šancí, ale zatím trochu vázne koncovka. Kouč Ladislav Bártek byl s utkáním téměř spokojen, uvedl však chyby, kterých se krnovské mužstvo musí napříště vyvarovat. Každopádně se Krnováci pod jeho vedením zvedají nejen výsledkově, ale i herně. Už vystoupali na třinácté místo divize.

Porazili jste Brumov po výborném výkonu, jak hodnotíte to utkání?

Já bych to zase s tím výborným výkonem tak nehrotil. Na začátku druhé půle jsme zase měli hluchou pasáž. Ale už v první půli jsme udělali spoustu chyb, kdy jsme soupeři darovali balony zadarmo. Nemůžeme mít šedesát protiútoků a z toho padesát osm zkažených. Takže ta spokojenost není úplná.

Přesto jste se v první půli dostali do vedení.

Povedla se nám proměnit jedna šance díky Ondrovi Bartoníčkovi, který to provedl výborně, je to velice chytrý fotbalista. Jenže další šance jsme nedali, což je škoda. Ve druhé půlce byl soupeř v deseti, ale my jsme se nebyli schopni prosadit. A výsledkem bylo, kdy měl soupeř dva nebo tři náznaky, kdy nás mohl potrestat a vyrovnat.

Tam vás v jedné šanci hodně podržel brankář Jaška, že?

Je to tak. Za zády našich obránců se objevil volný hráč a byl úplně sám. Naštěstí mu to Jaška chytil. Tohle se nám nesmí stávat. Takže zase nebudeme to vítězství tak oslavovat. Pozitivní je, že máme všechny body a že jsme udrželi nulu vzadu.

Jak moc ovlivnila zápas brzká červená karta pro hosty?

Přišla brzy, ale Brumov se rozhodně nevzdal. Hodně se semkli a měli tam šance. Jim už v podstatě o nic nejde, jsou zachráněni, tak hráli i v deseti uvolněně. Na druhou stranu, když nad tím uvažuji, kdyby soupeř Košárka nefauloval, tak by z toho možná byl gól, který by nám asi pomohl víc než to, že pak soupeř hrál v deseti.

Říká se, že proti deseti se vlastně hraje hůř než proti jedenácti. Co je na tom pravdy?

Ano, souhlasím. Soupeř to přeskupí, táhne jednoho hráče z vrchu, postaví to 4-4-1 a stejně se k nim nedostanete. Když hraje soupeř oslabený, tak si všichni myslí, že to je klid, pohoda, ale to není pravda. Bylo to jen 1:0, kdyby vyrovnali, tak je zle. Naštěstí jsme to pak potvrdili druhým gólem.

Ani si nebudeme nalhávat, že mohlo být „hotovo" daleko dřív. Šancí jste měli dost.

No měli jsme jich strašně moc. Chyběla nám tam přesnost v zakončení. Marcel Cudrák trefil tyčku, Košárek tam minul, několikrát je podržel i gólman. Pokud bychom aspoň něco dali, tak mohlo být po hodině hry uklizeno, ale takhle Brumov pořád žil.

Byl to nakonec zápas Ondřeje Bartoníčka, který dal dva góly a ještě trefil břevno. Nehrál vytaženěji než obvykle?

Když hrajeme 4-2-3-1, tak on je ten, který to má řídit. Ale v posledních zápasech nedostával moc balonů, takže nebyl moc ve hře a to nebylo dobře. Dneska se více zapojoval do útoku, skoro všechno chodilo přes něho a vypadalo to úplně jinak. Škoda toho břevna, mohl dát hattrick, celá lavička mu to přála. A v kombinaci se Šustrem, který se posunul více dopředu, to pak jde. Taky Kundrátci, když roztočí tu spirálu přihrávek, tak to je smrtící. Ještě kdyby to dávali včas.

Vypadá to, že hra týmu jde pomalu nahoru.

Bylo to naše šesté utkání, předtím jsme odehráli deset přátelských zápasů a my jsme nebyli ani v jednom zápase horší. Snad kromě přípraváku v Šumperku. To mužstvo má kvalitu, máme spoustu šancí, ale nedáváme to. Třeba od Košárka čekám, že se začne prosazovat, ale já ho pořád uklidňuji, že to přijde. A zlepšuje se to. Je to poctivý kluk, který chce hrát. Takže hrajeme dobře, máme devátý bod na jaře. Na to, jak se tým formoval, kolik hráčů odešlo, tak to není vůbec špatné. Uvidíme, co nás bude čekat v sobotu v Rýmařově.